Германската група за лекарства и пестициди Bayer отчете 9,5 милиарда евро

...
Германската група за лекарства и пестициди Bayer отчете 9,5 милиарда евро
Коментари Харесай

Bayer отчете колосална загуба след уреждане на съдебни спорове за милиарди

Германската група за медикаменти и пестициди Bayer отчете 9,5 милиарда евро (11,2 милиарда долара) чиста загуба за второто тримесечие след постигането на съглашение да изплати  искове по правосъдни каузи за общо 10,9 милиарда $, осведоми Ройтерс. Парите са за компенсации по близо 100 000 желае, в които се твърди, че препаратът Раундъп срещу бурени причинява рак. Казусът беше завещан от немската компания дружно с придобиването на американската компания Монсанто през 2018 година, която сътвори препарата.

Сумата включва и запаси от 1,25 милиарда евро, заделени за правосъдните разногласия за устройството за надзор на раждаемостта Essure. Към 24 юли 32 000 американски консуматори на Essure са завели дело против Bayer, като настояват, че са нанесени вреди от пострадвания, разгласи Bayer в своя тримесечен отчет. 

Bayer обяви, че облагата преди лихви, налози, обезценка и обезценка (EBITDA), поправена за специфични позиции, ще бъде към 12,1 милиарда евро тази година, което е по-ниско от задачата от 12,3 милиарда до 12,6 милиарда евро, издадени през февруари. 

Печалбата от второто тримесечие в поправената EBITDA от 5,6% до 2,88 милиарда евро беше малко над упованията на анализаторите. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР